skip_to_content

Hevostallista Suomen parhaaksi kahvipaahtimoksi

Vanhassa hevostallissa toimii palkittu, Suomen parhaaksi kahteen kertaan nimetty kahvinpaahtimo.
Lehmus Roastery

Paahtimon tarina alkoi Lehmus Roasteryn markkinoinnista ja viestinnästä vastaavan Arttu Muukkosen mukaan vuonna 2015. ”Halusimme tehdä omaa kahvia”, Muukkonen kertaa Samu Koskisen ja Visa Tuomisen kanssa käymäänsä juttutuokiota. ”Kun yritysidea oli syntynyt, piti löytää tila toiminnoille". 
Muukkosen mukaan tilatarjontaa oli, mutta mikään ei tuntunut sopivalta. ”Emme aikailleet, kun ilmeni, että yrittäjien varastotiloiksi tarkoitetusta, Lappeenrannan Yritystilat Oy:n omistamasta rakennuksesta oli mahdollisuus vuokrata 40 neliön suuruinen, kahvinpaahtamiseen soveltuva nurkkaus.”
  Pian kolmikko totesi, että kaupungissa oli tilaus uuden tyyppiselle liiketoiminnalle. ”Kun avointen ovien päivänä yli tuhat ihmistä kävi katsomassa kahvin paahtoa, syntyi ajatus myös omasta kahvilasta ja tehtaan myymälästä”, Muukkonen sanoo. Kahvilatoiminta käynnistyi vuonna 2017. Samana syksynä Yritystilan teettämän remontin myötä tilojen käyttötarkoitus muutettiin varastosta liiketilaksi. Kaksi vuotta sitten kahvila sai anniskeluoikeudet. ”Kaikki on sujunut vuokraisännän, LATO:n, puolelta erinomaisesti ja joustavasti. Meillä on toimitilaa nyt 250 neliömetriä”, Muukkonen sanoo. Hän kertoo arvostavansa vanhaa, suojeltua ja historiallisesti arvokasta rakennusta. Vanhan hevostallin tarina on saanut arvoisensa jatkon.