Miksi olemme?

Toimitilojen tavaratalo

Lappeenrannan Toimitilat Oy eli LATO on Lappeenrannan kaupungin omistama yhtiö. Se on emoyhtiö toimitilakonsernissa, joka tarjoaa toimitiloja kaupungin oman palvelutuotannon tarpeisiin sekä kaupungissa toimiville ja sinne tuleville pkt-yrityksille. LATO on eräänlainen toimitilojen rakentamisen, vuokraamisen ja ylläpidon tavaratalo. Se aloitti toimintansa 1.6.2017, kun Lappeenrannan kaupungin toimitilaosaaminen koottiin uuden konsernin alaisuuteen (osana Lappeenrannan kaupungin organisaatiouudistusta).

LATO:n palveluihin kuuluvat toimitilojen lisäksi satamapalvelut ja pysäköintipalvelut. Emoyhtiön tytäryhtiöinä konsernissa ovat Lappeenrannan Yritystila Oy, Lappeenranta Free Zone Oy, Williparkki Oy, Lappeenrannan Laivat Oy ja Lappeenrannan Kuntakiinteistöt.

Ennen uudistusta toimitila-asioita hoidettiin hajallaan kahdeksassa eri toimielimessä. Uudistuksen tavoitteina olivat säästöt hallinnossa, tehokkuuden lisääminen ja luottamushenkilöiden eli poliitikkojen ohjausmahdollisuuksien parantaminen. Ja tietenkin entistä parempi asiakastyytyväisyys. Lisäksi toimitilojen hallinnointi erotettiin omaksi selkeäksi tukipalveluksi. 

LATO:n toimitusjohtaja on Mikko Hietamies.


Projektit ja hankkeet
Asiakastarinat

Ydinkeskustan bisnes tarvitsee pysäköintihalleja

Pysäköintitalot kuuluvat Lappeenrannan ydinkeskustaan. Tätä mieltä on sijoitusyhtiö Assi Groupin kiinteistöliiketoiminnan johtaja Markku Hokkanen. Liike-elämä tarvitsee pysäköintipaikkoja niin työntekijöilleen kuin asiakkaille. Myös kerrostaloasukkaille pitää olla pysäköintipaikkoja. Kaupungin linjaus rakentaa ja ohjata mahdollisimman paljon pysäköintitilaa maan alle keskustassa on Hokkasen mielestä aivan oikea.

Danfoss Editron kasvaa lentokentäntiellä

Lentokentäntien varressa Lappeenrannassa on hallirakennus, jonka pääoven yläpuolella lukee Danfoss. Vielä viime vuonna siinä luki Visedo. Tanskalainen suuryritys osti lappeenrantalaisen start up-yrityksen, koska uskoo yrityksen tuotteiden valloittavan markkinoita etenkin Aasiassa. Sähköisiä voimalinjoja ja komponentteja suunnitteleva ja valmistava Visedo on syksystä 2017 lähtien ollut Danfoss Editron. Sen tuotteita käytetään erityisesti raskaissa työkoneissa, kaupallisissa ajoneuvoissa ja laivateollisuudessa.

Hevostallista Suomen parhaaksi kahvipaahtimoksi

Punatiilinen rakennus Satamatie 6:ssa Lappeenrannassa oli alun perin sotaväen hevostalli. Nyt siellä paahdetaan laatukahvia. Lehmus Roastery on voittanut Suomen parhaan paahtimon tittelin jo kahtena vuonna peräkkäin. Voitokkaan kahvin tuotanto ja myynti kasvavat kohisten. Paahtimon lisäksi tiloissa toimii kahvila.